baner (3)

tala fou

Lesona e a'oa'oina: Fa'aatoatoaina le potuaoga o taeao, aso nei

Lesona e a'oa'oina: Fa'aatoatoaina le potuaoga o taeao, aso nei

Ua faia e le au atamamai o le Iunivesite o Newcastle le suʻesuʻega muamua o laulau fefaʻatauaʻiga i totonu o le potuaoga o se vaega o se faʻataʻitaʻiga tele e malamalama ai i aoga o tekinolosi i le aʻoaʻoina ma le aʻoaʻoina.

O le galulue faatasi ma Longbenton Community College, i Newcastle, mo le ono vaiaso, na faʻataʻitaʻi ai e le 'au laulau fou e vaʻai pe faʻapefea ona faʻaogaina le tekonolosi - o le isi atinaʻe tele i aʻoga - galue i le olaga moni ma mafai ona faʻaleleia.

O laulau feso'ota'i - lea e ta'ua fo'i o laulau fa'afuainumera - e galue pei o se laupapa papa'e feso'ota'i, o se meafaigaluega masani i potuaoga fa'aonaponei, ae o lo'o i luga o se laulau mafolafola ina ia mafai ai e tamaiti a'oga ona galulue fa'atasi i latou.

Perfecting the classroom of tomorrow, today

Na taʻitaʻia e Dr Ahmed Kharrufa, o se tagata suʻesuʻe mai le Newcastle University's Culture Lab, na maua ai e le 'au e faʻapea ina ia mafai ona faʻaaoga atoatoa laulau o le a manaʻomia le faʻaogaina atoatoa o tekinolosi e faiaoga.

Fai mai a ia: "O laulau fefaʻatauaʻiga e mafai ona avea ma auala fou fiafia e aʻoaʻo ai i lepotuaoga– ae e taua tele o mataupu ua matou faailoaina ua auli ina ia mafai ona faaaoga lelei i se taimi vave e mafai ai.

"A'oa'oga fa'atasiua faʻateleina le manatu o se tomai autu ma o nei masini o le a mafai ai e faiaoga ma tamaiti aʻoga ona faʻatautaia vasega kulupu i se auala fou ma manaia, o lea e taua ai i tagata e faia laulau ma i latou e mamanuina le polokalama e faʻaoga i luga o latou, maua lenei. taimi nei."

Ua fa'ateleina le fa'aogaina e fai ma meafaigaluega a'oa'oga i nofoaga e pei o falemata'aga ma fa'ata'ita'iga, o lo'o fa'afou pea le tekonolosi i le potuaoga ma sa na'o tamaiti na fa'ata'ita'i muamua i tulaga fa'atatau ile fale su'esu'e.

E lua Tausaga valu (12 i le 13 tausaga) vasega fefiloi tomai sa aofia i le suʻesuʻega, faatasi ai ma vaega taʻi lua i le fa.tamaiti aogagalulue faatasi i luga o laulau fegalegaleai e fitu.E toalima faiaoga, e eseese tulaga o le tomai faafaiaoga, na tuuina atu lesona e faaaoga ai laulau.

O vasega ta'itasi na fa'aaogaina Digital Mysteries, polokalama fa'akomepiuta na faia e Ahmed Kharrufa e fa'amalosia ai le a'oa'oina fa'atasi.Ua mamanuina fa'apitoa mo le fa'aoga i luga ole laulau fa'afuainumera.O mea lilo faakomepiuta sa fa'aogaina e fa'atatau i le mata'upu o lo'o a'oa'oina i lesona ta'itasi ma e tolu mealilo na faia e faiaoga mo a latou lesona.

O le suʻesuʻega na faʻaalia ai le tele o mataupu taua e leʻi faʻaalia e suʻesuʻega faʻavae muamua.Na maua e le au su'esu'e ia laupepa numera ma le polokalame ua fausia e fa'aoga i ai, e tatau ona mamanuina e fa'alautele ai le silafia o faiaoga ile alualu i luma o vaega eseese.E tatau foi ona latou iloa po o ai tamaiti aoga o loo auai moni i le gaoioiga.Na latou iloa fo'i e mana'omia le fetu'una'i ina ia mafai e faia'oga ona fa'agasolo vasega latou te mana'o ai - mo se fa'ata'ita'iga, fa'asili vaega i totonu o se polokalame pe a mana'omia.E tatau ona mafai ona latou fa'a'aisa laulau ma fa'atino galuega i se tasi po'o masini uma ina ia mafai e faiaoga ona fa'asoa fa'ata'ita'iga i le vasega atoa.

Na iloa foi e le 'au e taua tele le faʻaogaina e faiaoga o tekinolosi e avea o se vaega o le lesona - nai lo le avea ma taulaiga o le vasega.

Polofesa David Leat, Polofesa o Curriculum Innovation i le Iunivesite o Newcastle, o le na tusia le pepa, fai mai: "O lenei suʻesuʻega e laga ai le tele o fesili manaia ma o mataupu na matou faailoaina o se taunuuga tuusaʻo o le mea moni sa matou faia lenei suʻesuʻega i se mea moni. -faiga o potuaoga o le olaga.O lo'o fa'aalia ai le taua tele o su'esu'ega fa'apenei.

"O laulau fefaʻatauaʻiga e le o se mutaaga ia i latou lava; o latou o se meafaigaluega e pei o isi.faiaogae tatau ona avea i latou ma vaega o le potuaoga na latou fuafuaina - ae le o le faia o se lesona."

O isi su'esu'ega i le fa'aogaina o laulau i totonu o potu a'oga e tatau ona fa'atinoina e le 'au i se taimi o le tausaga nei ma se isi a'oga a le atunu'u.

Le pepa"Lau'a'ai i le Vao: Lesona mai se fa'apipi'i tele-tele laulau, "na tuuina atu i le 2013 ACM Conference on Human Factors in Computing i Pale


Taimi meli: Tes-28-2021