baner (3)

tala fou

E mafai e le "smartboards" ona sili atu le atamai o tamaiti aʻoga?

E mafai e le "smartboards" ona fa'apoto ai tamaiti a'oga maualuga?

O le su'esu'ega o le biology potuaoga ua leva i le va'aiga o se rane moni ua mafai nei ona suia i le fa'a'ese'eseina o se lane fa'ata'ita'i i luga o se laupapa pa'epa'e fegalegaleai.Ae o lenei suiga i le mea e taʻua o le "smartboard" tekinolosi i aoga maualuga e taitai atu ai i se aafiaga lelei i le aoaoina o tamaiti aoga?

smartboards

O le tali o le ioe, e tusa ai ma se suʻesuʻega fou na faia e le Iunivesite o Adelaide's Dr Amrit Pal Kaur.

Mo lana PhD i le A'oga o A'oga, na su'esu'e e Dr Kaur le vaetamaina ma le a'afiaga o le fa'aogaina o laupapa papa'e feso'ota'i i le a'oa'oina o tamaiti a'oga.O lana su'esu'ega na aofia ai le 12 tagata lautele o Ausetalia i Saute ma tuto'atasiaoga maualuluga, ma le 269 tamaiti aoga ma le 30 faiaoga o loʻo auai i le suʻesuʻega.

“O le mea e ofo ai, e ui lava i le tele o afe tala i le iunite e tau ai, ae o lo’o fa’atauina e a’oga laupapa papa’e feso’ota’i e aunoa ma le iloa lelei pe fa’afefea ona a’afia ai le a’oa’oina o tamaiti aoga, e o’o mai i le taimi nei, ua matua’i leai lava ni molimau i tulaga maualuluga, aemaise lava i Ausetalia. tulaga tau aʻoaʻoga," o le tala lea a Dr Kaur.

"Smartboards e fou lava i aoga maualuga, ua faasolosolo malie ona faʻaalia i le 7-8 tausaga talu ai, e oʻo mai i aso nei, e le o tele aʻoga maualuluga poʻo faiaoga o loʻo faʻaogaina lenei tekinolosi."

Fai mai Dr Kaur, o le tele o le faʻaaogaina o tekinolosi e faʻalagolago pe fiafia i ai faiaoga taʻitoʻatasi pe leai."O nisi faiaoga ua faʻaaluina le tele o le taimi e suʻesuʻe ai avanoa o mea e mafai e lenei tekinolosi ona fai, aʻo isi - e ui lava o loʻo i ai le lagolago a latou aʻoga - e le o lava le latou lagona e lava le taimi e faia ai."

O laupapa pa'epa'e feso'ota'i e mafai ai e tamaiti a'oga ona pulea mea i luga o le lau e ala i le pa'i, ma e mafai ona feso'ota'i i komepiuta potuaoga ma masini papa.

"O le faʻaaogaina o se laupapa paʻepaʻe fesoʻotaʻi, e mafai e le faiaoga ona tatalaina uma punaoa e manaʻomia mo se autu faapitoa i luga o le lau, ma e mafai ona latou faʻapipiʻiina a latou lesona i totonu o le polokalama a le smartboard. le lau," o le tala lea a Dr Kaur.

"I le tasiaoga, o tamaiti aoga uma i totonu o le vasega sa i ai ni papamaa e feso'ota'i sa'o i lelaupapa paepae fegalegaleai, ma sa mafai ona latou nonofo i a latou kesi ma fai gaoioiga i luga o le laupapa.”

O su'esu'ega a Dr Kaur na maua ai o laupapa pa'epa'e feso'ota'i e iai sona aafiaga lelei i le tulaga lelei o le a'oa'oina o tamaiti aoga.

"A faʻaoga saʻo, o lenei tekinolosi e mafai ona taʻitaʻia ai le faʻaleleia atili o le potuaoga o fesoʻotaʻiga. E iai faʻamaoniga manino pe a faʻaaogaina e faiaoga ma tamaiti aʻoga, o le a sili atu ona faʻaaogaina e tamaiti aʻoga se auala loloto atu i a latou aʻoaʻoga. O se taunuuga, o le si'itia le tulaga lelei o taunu'uga o a'oa'oga a tamaiti aoga.

“O itu e a’afia ai le lelei o taunu’uga o fanau aoga e aofia ai uiga o ia mea e luatamaiti aogama le aufaigaluega agai i tekinolosi, tulaga o fegalegaleaiga i potuaoga, ma e oo lava i le matua o le faiaoga, "o le tala lea a Dr Kaur.


Taimi meli: Tes-28-2021